mantras

Wat zijn mantras?

Mantras zijn Oosterse krachtwoorden en klanken. De taal is Sanskriet. Eén zin wordt steeds herhaald zodat er een rustgevende werking vanuit gaat. Vooral de trillingen van deze eeuwenoude taal hebben een helende werking.


Alle mantras helpen het lichaam te helen, de geest te ontspannen, de emoties tot rust te brengen en het hart te openen. Je kunt ze gebruiken om stress te verminderen, voor je plezier en voor meditatie.

mantras 1 mantras 2

We zingen regelmatig mantras in een kleine groep op zondagnamiddagen. Deze sessies worden begeleid door Philippe (shrutibox), Sjarel (gitaar) en Bart (jembé).


Hoe verloopt zo’n mantrasessie?
Na een introductie, opwarming, meditatie, … door Philippe, zingen we samen onze mantras, begeleid door muziek met Bart en Sjarel. Bij elke nieuwe mantra geeft Philippe de nodige toelichting en verklaring. De teksten worden opgehangen zodat ze gemakkelijk te volgen zijn. We zingen zowel meditatief als speels en soms zijn we zo geïnspireerd dat we rustig kunnen dansen en bewegen op het djembéritme.
Een mantrasessie leidt er vaak toe dat we ons opgeladen voelen, vredig ook en ontspannen. Het is tevens fijn om als groep, samen met de muzikanten, hartsverbinding te maken met elkaar.


Home Afdruk Neem gerust contact op, indien je bijkomende inlichtingen wenst.