frie

Frie Lavelli


Frie Lavelli volgde de opleiding 5 Ritmes® bij Gabrielle Roth in de US in 2001 en is erkend 5Ritmes® dansdocente.

In 2009 heeft zij de tweede training (heartbeat) in New York afgerond.

Ze danst reeds een twintigtal jaren, en sinds 1994 zeer intensief de 5 Ritmes®.

Frie volgde jarenlang Chi Kung, Tai Chi en primitief dansen.
"Onszelf durven zijn in onze dans" is voor Frie een permanente focus.

Stilzitten is nooit haar sterkste kant geweest. Alle cursussen, lezingen en workshops die zij volgde, en dat zijn er heel wat, brachten haar bij de volgende ontdekking:

s
"Om echt verandering teweeg te brengen in ons leven hebben we een hoog energieniveau nodig. Om een hoog energieniveau te bereiken is het nodig dat we ons zuiveren van opgekropte emoties en ergernissen. De enige manier waarop mij dit lukt, is door mijn lichaam in beweging te zetten en te blijven bewegen, om zo mijn diepste kracht aan te boren.

Het is een levenswerk, maar ééntje dat de moeite loont!"

Home Afdruk

Iets meer over mezelf

Ik woon in Mechelen, België in een rij-huisje met een tuintje, samen met mijn poes "Fanny" die een grote plaats in mijn hart inneemt.

In 1990 volgde ik voor het eerst een workshop met Rickie Moore en Henry Marshall, en de daaropvolgende jaren heb ik alle playshops gevolgd tot ik in 1993 afstudeerde als tri-energetisch Counselor Steeds meer ben ik gaan leven hoe ik echt wil, wat mijn hart me ingeeft.

In 1994 heb ik de 5ritmes® ontdekt en van toen had ik een nieuwe passie in mijn leven, en ik begon, zoveel ik kon de 5ritmes® te dansen. In 2000-2001 heb ik dan de officiële opleiding als 5ritmes® dansdocente gevolgd, en in 2009 de tweede trainining, heartbeat level.

Sinds 2012 volg ik schilderles in de Mechelse kunstacademie, in 2021 behaalde ik de specialisatiegraad, met als afsluit een groepstentoonstelling in het Cultuurcentrum van Mechelen. Ik blijf verder schilderen in de academie en volg op dit moment het project atelier.

Van 2016 tot 2018 volgde ik in Duitsland de opleiding Empatische Energetische Psychologie, waarin ik leerde werken met de emotie code en waar ik leerde hoe de levensenergie te herstellen door het kloppen op meridiaan punten.

Ik hou van de natuur, van schilderen, van deugddoende gesprekken, van zingen en van DANSEN, dansen en dansen. In dans kan ik me helemaal geven, uitleven. In dans kan ik bidden en huilen, het is mijn uitlaatklep en oplaadbak, in dans kan ik me verbinden met mezelf en met anderen en met God.
Als ik vastzit, dan weet ik dat dansen me weer helemaal opfrist en klaarmaakt om te zien wat ik nodig heb om de volgende stap te zetten.

Ik hou van mensen, ik hou ervan om mensen te zien opleven en openbloeien, ik hou ervan om in groepen te zijn en niets te moeten, gewoon zitten kijken en luisteren naar mensen die het leven bewust beleven en hun hart openen.

Als het echt niet goed met me gaat vraag ik me bewust af: "wat heb ik nodig?" Meestal zorg ik instinctief voor wat ik nodig heb, en daarmee bedoel ik dat ik bij elke, zelfs de kleinste beslissing, voel wat ik eigenlijk het liefste zou willen doen, waar ik het meeste voor voel en dan kom ik er vanzelf achter wat ik nodig heb om de volgende stap te zetten.

Meestal kijk ik naar wat ik echt wil en wat waarheid is voor mij, het duurt soms even om dat te achterhalen, maar het helpt om mijn intenties duidelijker te maken en zo mijn leven te sturen naar wat klopt voor mij op de 3 niveaus, lichaam, geest en ziel.
Mijn intentie duidelijk maken helpt me om dichter bij de wijsheid van mijn ziel te komen. Als ik de engelen een vraag stel, voeg ik er steeds aan toe: "voor het hoogste goed van allen" en dit plaatst mijn eigen kleine wensjes in het perspectief van het grote geheel.

Mijn danswerk is mijn workshop. In elke les leer ik iets over mezelf, uiteraard geholpen door steeds flexibel, tolerant en nieuwsgierig te zijn, drie begrippen uit de Tri-energetica die niet meer te wissen zijn uit mijn brein, ziel, hart, lijf. Ik volg zelf wel regelmatig dansworkshops. Ik heb het gevoel dat theorieën mij nu niet dienen, dat de wijsheid in mij zit en al dansend kan ik er bij komen.