Tentoonstelling: I am only human


Ik geef al zo’n 20 jaar dansles, 5ritmes, een dansvorm waarin we spelenderwijs expressie kunnen geven aan wat er vanbinnen leeft. Daarin merk ik dat we ons gemakkelijker met elkaar verwant voelen als we onze kleine kantjes kunnen laten zien. Veel mensen voelen zich niet goed genoeg. En erkennen dat anderen zich ook zo voelen, schept verbinding.

Dat is wat ik ook beoogd heb in deze schilderijen, om het niet perfecte te laten zien, onze kleine kantjes. Om te tonen wat zich daar vanbinnen afspeelt, de emoties die we verbergen. Kwaadheid, verdriet, schaamte, agressie, onzekerheid, gekweld zijn. Emoties die duwen vanbinnen en die we toch proberen tegen te houden. Niet omdat het moet, maar omdat we niet anders gezien hebben, omdat we niet “anders” willen zijn, omdat we ons niet willen laten kennen, omdat we ons schamen. Toch horen ze bij ons leven, en werkelijk leven is voor mij verbinding zoeken.

Het bijzondere is dat verschillende mensen in hetzelfde schilderij andere dingen zien, dat iedereen een ander favoriet schilderij kiest.

Het raakt je als je hier rondkijkt. Hier hangen schilderijen, maar ’t zijn menselijke mensen, met onvolkomenheden, ze tonen ook een zekere kwetsbaarheid.

Vandaar de naam van de tentoonstelling: I am only human.

Hier kan je het volledige werk in detail bekijken.